Webinar на 28.9 (вторник): Обврски кои произлегуваат од Законот за заштита на личните податоци

0
2221

Поради актуелноста на темата во овој период, организираме Webinar на кој ќе се обидеме да одговориме на дел од прашањата поврзани со Законот и обврските кои произлегуваат од истиот.

Кога?

 • 28.9 (вторник), од 9:00 до 12:15

Како?

 • Online, за пријава сите заинтересирани може да го пополнат прашалникот подолу на страната, најдоцна до 27.9 (понеделник), 12:00 и ќе добијат инструкции за како да се приклучат кон советувањето.
 • Семинарот ќе биде максимално интерактивен и ќе оставиме простор за дискусија и прашања.

Теми?

На Webinar-от ќе се обидеме да одговориме на следните прашања:

 • Општите разбирања на поимите опфатени во законот (личен податок, контролор, обработувач);
 • Начелата на законот за заштита на личните податоци како појдовен пристап при примена на законот;
 • Пренос на лични податоци во странство;
 • Однос обработувач – контролор;
 • Општи насоки во однос на документацијата, практични обврски и други пратични напаствија за техничките и организационите мерки што треба да се воспостават.

Бидејќи секогаш се стремиме кон тоа да оставиме простор за прашања и дискусија, искористете го полето „Коментари и забелешки“ во формуларот подолу за да предложите теми кои би сакале да бидат обработени.

Дел од темите кои ќе бидат предложени ќе се обидеме да ги вклучиме и во самата агенда.

Цена?

 • За годишни претплатници кои платиле претплата за 2021 година – бесплатно;
 • За сите останати цената изнесува 2.500 ден. + 18% ДДВ или вкупно 2.950 ден.

Пријава и податоци за уплата

  Име и презиме на лицaтa кои се пријавуваат за присуство на семинарот:

  Фактурата да гласи на (доколку станува збор за правно лице или ТП наведете назив, ЕДБ и адреса):

  E-Mail:

  Мобилен телефон:

  Забелешки и коментари:

  Доколку сакате директно да извршите уплата истото можете да го сторите користејќи ги следните податоци:

  • Примач: Конто Профит ДООЕЛ Скопје
  • Адреса: Бул. Ј. Сандански 79а, локал 10, Скопје
  • ЕДБ: МК4030002446740
  • Трансакциски сметки:
   • 300-0000014524-17, Комерцијална Банка АД Скопје;
   • 210-0560987901-48, НЛБ Тутунска Банка АД Скопје.
  • Цел на дознака: Семинар јануари 2021 за *Име на лице*.

  За повеќе инфо контактирајте не на [email protected] или на еден од телефоните 02 609 1551 или 070 22 11 65.