Финансиска поддршка за уметници, вршители на дејност и други активности од културата

0
5547

Уредбата е објавена во Службен весник 139 од 28.5.2020. Уредбата освен самостојните вршители и оние кои вршат други активности поврзани со културата, ги опфаќа и оние кои преку авторски или друг вид на договор биле ангажирани кај правно лице кое врши дејност од областа на културата. Помошта изнесува 14.500 денари по месец за месеците април…

Оваа содржина е само за членови.
Најави се Пријави се