Финансиска поддршка за естрадните уметници за април и мај (ажурирано на 16.6)

0
452

Во Службен весник 154 од 10.6.2020 објавена уредба за финансиска поддршка за естрадните уметници. Поддршката е во износ од 14.500 денари по месец, за месеците април и мај.

„Естраден уметник“ е лице кое учествува во создавање и интерпретација на изворна или современа и новокомпонирана музика и е член на Здружението на естрадни уметници на Македонија. Уредбата претрпе измени во Службен весник 163 од 16.6.2020 па пречистениот текст ќе го најдете подолу (измените се однесуваат на бришење на условот за членство во Здружението на естрадни уметници на Македонија за користење на помошта).

Целиот ажуриран текст на уредбата може даго симнете подолу.