УЈП со соопштение за нов МПИН

0
6708

УЈП објави соопштение за јавноста во врска со нов МПИН. ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА ЗА ИСПЛАТА НА ПЛАТАВрз основа на Уредба со законска сила за финансиска поддршка на работодавачите погодени од здравствено-економската криза предизвикана од вирусот covid-19, заради исплата на платите за месеците април и мај 2020 година, работодавачот може да оствари право на финансиска поддршка во износ…