Усогласување на фискалните уреди со промените во ЗДДВ (ажурирано на 12.1.2021)

0
4787

УЈП со соопштение на нејзнината Веб страница повика на усогласување на фискалните уреди со последните измени во ЗДДВ. Во Службен весник 315/2020 од 30.12.2020 беше објавен “Правилник за за изменување на правилникот за техничките и функционалните карактеристики на интегрираниот автоматски систем за управување, образецот на фискалната сметка, образец на фискално лого, документот касова сметка за…