Промена на околностите и исправка на одбивката на претходен ДДВ од аспект на член 37 од ЗДДВ

0
7784
taxes-words

Со оглед на тоа што во претходниот период тема која поради последните промени во ЗДДВ преовладуваше беше дерегистрацијата од системот на ДДВ, исправката на претходниот данок е доста интересен предмет на дискусија кој сам по себе се наметнува. Повеќе на оваа тема може да прочитате со преземање на написот подолу. Исправка на одбивката на претходниот…