четврток, јуни 8, 2023
Почетна » Прашања и одговори

Прашања и одговори

More

  Најчести прашања и одговори од месец мај, 2023

  Во оваа нова рубрика на нашата Веб страница ќе се обидеме да дадеме одговори на најчесто поставуваните прашања кои сме ги добиле во текот на изминатиот месец. Правното лице набавува возило на 15.5.2023 година во износ од 2.000.000 денари и носи Одлука...

  Најчести прашања и одговори од месец април, 2023

  Во оваа нова рубрика на нашата Веб страница ќе се обидеме да дадеме одговори на најчесто поставуваните прашања кои сме ги добиле во текот на изминатиот месец. Дали имаме обврска да платиме и задржиме данок (withholding tax) по добиена фактура од странско...

  Најчести прашања и одговори од месец март, 2023

  Во оваа нова рубрика на нашата Веб страница ќе се обидеме да дадеме одговори на најчесто поставуваните прашања кои сме ги добиле во текот на изминатиот месец. Која е процедурата за враќање на данок на личен доход во случаи кога трговец поединец/самостоен...