Потсетување: 15.7 е неработен ден поради одржување на изборите за пратеници

0
376

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека 15 јули, среда, е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија, поради одржување на изборите за пратеници во Собранието на Република Северна Македонија и истиот нема да се одработува.

Прогласувањето на 15 јули за неработен ден е согласно заклучокот на Владата (од 74 седница, одржана на 7 јули), заради непречено спроведување на Предвремените парламентарни избори.

Потсетуваме дека на сите вработени кои овој ден ќе го работат им следи соодветен додаток од саатнина врз основа на основна плата зголемена за 50% (ефективно 150%) како за работа на неработен ден.

Соопштението може да го најдете тука.