Поедноставена постапка за даночно ослободување за донирани средства во време на вонредната состојба (ажурирано на 29.5)

0
7107
online donate key on keyboard

Уредбата со законска сила за примена на законот за донации и спонзорства во јавните дејности за време на вонредна состојба беше објавена во службен весник 103 од 16.4.2020. Уредбата веше дополнета во Службен весник 140 од 29.5. Целиот текст на уредбата може да го преземете подолу. Уредба-донации-јавен-интерес-COVID19Download Дополнително, со дополнувањата од 29.5.2020, се додаде нов…