Одложени роковите за поднесок и плаќање на ДДВ пријавите во периодот на вонредната состојба

0
6960

Владата донесе нова Уредба со законска сила за дополнување на уредбата со законска сила за примена на законот за ДДВ за време на вонредната состојба. Истата е објавена во Службен весник број 108 од 24.4.2020. Со уредбата се пролонгираат следните рокови за поднесок на „ДДВ-04“ и плаќање на ДДВ: Рокот за поднесување на даночната пријава…