Одложена примената на новата минимална плата

0
7571

Согласно Уредбата со законска сила за примената на законот за минимална плата кај нас, објавена во Службен Весник 88 од 3.4.2020, минималната плата за месеците април, мај и јуни останува 14.500 денари. Целиот текст на Уредбата може да го погледнете во продолжение….