Објавени измените и дополнувањата во Законот за минимална плата

0
1677

Новата договорена минимална плата од 18.000 денари нето е дефинирана во рамки на измените и дополнувањата во Законот објавени во Службен весник 41 од 24.2.2022. Ова е едно од најдолго очекуваните законски измени кај нас во периодов. Во продолжение ќе се осврнеме на дел од најважните измени и дополнувања. Новата минимална бруто плата е дефинирана…