Образецот за финансиска поддршка за работодавачите од 14.500 денари БФП-ИП достапен на е-даноци

0
6729

УЈП излезе со известување до јавноста во врска со достапноста на образецот. Врз основа на Уредба со законска сила за финансиска поддршка на работодавачите погодени од здравствено-економската криза предизвикана од вирусот covid-19, заради исплата на платите за месеците април и мај 2020 година, за остварување на правото работодавачот поднесува Барање за финансиска поддршка за исплата…