Недела неработен ден: Измени и дополнувања во ЗРО

0
2103

Вo Службен весник 288 од 21.12.2021 беа објавени долгооочекуваните измени и дополнувања во ЗРО кои се однесуваат на темата која долго време се дебатираше кај нас. Основна плата, работна успешност и додатоци (Член 106 од ЗРО) Се дополнува став (3) од член 106 од ЗРО, така што, додатоците се определуваат за посебните услови при работа,…