Најавени промени во Законот за данок на личен доход (во постапка за носење)

0
4790

Како дел од четвртиот сет на антикризни мерки предвидени се и промени во Законот за данок на личен доход (ЗДЛД) кои имаат за цел да амортизираат дел од ударот кој здравствено-економската криза го зададе на стопанството и граѓаните. Повеќе за позначајните промени кои е планирано да се имплементираат во ЗДЛД пред крајот на оваа година…