Народна банка донесе регулаторни измени поради корона вирусот

0
7926

Донесени регулаторни измени: Се овозможува поголема флексибилност за банките и штедилниците заради олеснување на финансискиот товар на корисниците на кредити. На Веб страницата на Народната банка на 20.3.2020 беше објавено следното соопштение за јавноста: Советот на Народната банка одржа вонредна електронска седница на која донесе регулаторни измени насочени кон привремено олеснување на финансискиот товар на…