Измени во Законот за данок на добивка објавени во Службен весник 151 од 6.7.2021

0
2882

Прочитајте повеќе за измените во продолжение. Во Службен весник 151 од 6.7.2021 беа објавени измени во Законот за данок на добивка. Можност за исплата на повисок износ на регрес како признат расход за цели на данокот на добивка Со измените, придвидено е износот на регрес за годишен одмор во висина од 80% од просечната месечна…