Донирани средства заради лекување на физички лица – даночен третман

0
5834
Female doctor with the stethoscope holding heart

Во услови кога кај нас сеуште не стивнуваат последиците од здравствената криза поврзана со ширењето на COVID-19, повеќе од кога и да е потребно е да се покаже хуманоста во општетството и да се помогне на оние кои се загрозени од кризата. Затоа, во овој напис ќе се осврнеме на сметководствените и даночни импликации на…