Даночни поттикнувања за дадени донации и спонзорства од јавен интерес

0
7285
Colorful alphabet balloons forming the word donate

Предизвиците со кои се соочивме во периодот на справување со последиците од корона кризата ја поттикнаа социјалната одговорност кај лицата кои се во можност да донираат средства кои ќе бидат искорисени за презмеање на дејства од јавен интерес како креирање на дополнителни мерки за поддршка на здравствениот систем и креирање на економски мерки. Во овој…