„Б“ и „ДЛД-ДБ“ достапни на е-ПДД

0
8767

Од УЈП излегоа со официјално соопштение по што обрасците беа конечно достапни на е-ПДД. На системот е-Персонален данок поставено е Барањето за одобрение на даночно ослободување по основ на воведување на фискален систем на опрема, односно фискална апаратура и интегриран автоматски систем на управување (образец ДЛД-02), кој ќе започне да се поднесува електронски преку e-pdd.ujp.gov.mk во 2021 година. Во…